Opis produktu:
Szpinak z sosem serowym to danie przyrządzone według starannie opacowanego przepisu z lekko poszatkowanych liści szpinaku z dodatkiem wyśmienitego sosu. Wyrazisty smak potrawy to zasługa pleśniowego sera Gorgonzola.
Nazwa sera Gorgonzola pochodzi od nazwy włoskiej wioski leżącej w Lombardii. To stamtąd wywodzi się jego oryginalna receptura. Gorgonzola to jeden z pierwszych serów pleśniowych. Był wytwarzany już w X wieku.
Składniki:
szpinak 55%, mleko odtłuszczone, olej roślinny, gorgonzola 3%, ser 1,6%, masło, modyfikowana skrobia ziemniaczana, laktoza, sól, proszek serwatkowy, aromat naturalny (zawiera mleko), mąka pszenna, cukier, białko mleka, emulgator: cytrynian sodu, zagęstink: guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizatory: fosfotan dwupotasowy
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 85 | 255 |
kJ | 356 | 1068 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 2,9 | 8.7 |
węglowodany | 4,2 | 12.6 |
tłuszcz | 6,0 | 18 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).