Opis produktu:
To napój mleczny fermentowany. Fermentację przeprowadza się przy pomocy bakterii kefirowych i drożdży. W odróżnieniu od innych kefirów KEFIR ROBICO wytwarzany jest metodą termostatową, polegającą na tym, że proces jego dojrzewania i fermentacji zachodziosobno w każdej zamkniętej butelce, a nie w ogólnym zbiorniku. Łatwo to sprawdzić, przed wymieszaniem zachowuje charakterystyczny kształt kefirowego skrzepu. Dzięki zatrzymaniu dwutlenku węgla powstałego w czasie fermentacji, każda butelka KEFIRU ROBICOto porcja łagodnie musującego pysznego napoju mlecznego.
Składniki:
mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii kefirowych
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 44 | 176 |
kJ | 184 | 736 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 3,0 | 12 |
węglowodany | 4,6 | 18.4 |
tłuszcz | 1,5 | 6 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).