Opis produktu:
Miska - na zimno (ćwikła): Buraczki rozmrozić na dolnej półce lodówki. Dodać do smaku chrzan, sól, pieprz i cukier. Na koniec lekko zakwasić octem lub sokiem z cytryny. Patelnia - na ciepło (buraczki zasmażane): Buraczki rozmrozić na dolnej półce lodówki. 3 łyżki oleju rozgrzać na patelni, włożyć buraczki i smażyć 8 minut. Lekko zakwasić octem lub sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dla wzbogacenia smaku można dodać 2-3 łyżki śmietany.
Składniki:
buraczki ćwikłowe
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 34 | 153 |
kJ | 142 | 639 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 1,6 | 7.2 |
węglowodany | 6,6 | 29.7 |
tłuszcz | 0,1 | 0.45 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).