Opis produktu:
Najbardziej popularny w kategorii frytek karbowanych produkt na rynku. Dzięki karbowaniu frytki są jeszcze bardziej chrupiące i uzyskują ładną, złocistą barwę. Najczęściej jedzone jako przekąska z dodatkiem soli, ketchupu lub majonezowych sosów, ale bardzo smaczne również jako zamiennik dla ziemniaków czy kaszy w daniach obiadowych. Można je przygotować w piekarniku, kuchence mikrofalowej, na grillu lub we frytownicy. W przypadku smażenia we frytownicy czas przygotowania to tylko 4 minuty!
Składniki:
ziemniaki, olej roślinny, dekstroza
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 139 | 625.5 |
kJ | 582 | 2619 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 3,0 | 13.5 |
węglowodany | 29,0 | 130.5 |
tłuszcz | 5,5 | 24.75 |
Informacje dodatkowe:
* piekarnik lub grill : zamrożone frytki Aviko wyjąć bezpośrednio z torebki i równomiernie rozłożyć na blasze podgrzanego do 225°C piekarnika lub grilla nastawionego na najwyższy stopień podgrzania. Piec około 18 minut (w piekarniku z termoobiegiem około 15 minut) aż do uzyskania pożądanej złocistej barwy i chrupkości.
* frytownica: zamrożone frytki Aviko włożyć do frytownicy z uprzednio rozgrzanym do 180°C tłuszczem i smażyć 3-4 minuty aż do uzyskania pożądanej złocistej barwy i chrupkości.
* kuchnia mikrofalowa: zamrożone frytki Aviko bezpośrednio z paczki równomiernie rozłożyć jedną warstwą na talerzu kuchenki mikrofalowej. Piec 10-12 minut w temp. 225°C (z włączoną funkcją piekarnika lub funkcją crisp) aż do uzyskania pożądanej złocistej barwy i chrupkości.
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).