Opis produktu:
Spośród innych roślin soja wyróżnia się wysoką zawartością białka o bardzo dobrym składzie aminokwasowym. Białko to dorównuje jakością białku zwierzęcemu i jest łatwo przyswajalne przez organizm. Aby sporządzić smaczny, pełnowartościowy posiłek wypłukane ziarno mocz w zimnej wodzie przez 12 godzin. Po upływie tego czasu wodę odlej, ziarno zalej świeżą wodą i gotuj ok. 2 godziny od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowane ziarno można używać do wielu potraw, np.: zup, sałatek, a w postaci zmiksowanej do past i farszów.
Składniki:
soja
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 382 | 1337 |
kJ | 1598 | 5593 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 34,3 | 120.05 |
węglowodany | 17,0 | 59.5 |
tłuszcz | 19,6 | 68.6 |
błonnik | 15,7 | 54.95 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).