Opis produktu:
Nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Suszone kłącza Kurkumy mają przyjemny aromat oraz korzenny, lekko gorzki smak. Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta Kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu atrakcyjny żółty kolor.
Składniki:
kurkuma
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 279 | 55.8 |
kJ | 1167 | 233.4 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 8,9 | 1.78 |
węglowodany | 56,0 | 11.2 |
tłuszcz | 2,2 | 0.44 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).