Opis produktu:
Jałowiec ma aromatyczny, leśny, balsamiczny zapach oraz słodkawo - żywiczny smak, pomaga na bóle mięsni, a także przyśpiesza proces trawienia. Suszone owoce jałowca dodaje się do kiszonek i marynat; świetnie harmonizują z dziczyzną, pasztetami oraz kapustą. Powszechnie jałowiec wykorzystywany jest do produkcji wędlin. Nadaje charakterystyczny aromat ginowi, jałowcówce i likierom. Wspaniale komponuje się z mięsami, którym nadaje specyficzny zapach; szczególnie potrawom z grilla.
Składniki:
jałowiec
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 231 | 34.65 |
kJ | 967 | 145.05 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 8,3 | 1.245 |
węglowodany | 21,9 | 3.285 |
tłuszcz | 12,2 | 1.83 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).