Opis produktu:
Ojczyzną cebuli jest prawdopodobnie Azja Środkowa, skąd przeniosła się do Chin oraz państw w rejonie Bliskiego Wschodu oraz wokół basenu Morza Śródziemnego. Do Europy trafiła za pośrednictwem legionów rzymskich. Warzywo to jest odżywcze i lecznicze. Działa przede wszystkim bakteriobójczo, odkwasza organizm, powoduje spadek cukru we krwi. Smak cebuli zależy w znacznej mierze od zawartości cukru i olejku eterycznego. Od dawna stosowano ją przy przeziębieniach, grzybicy oraz jako środek wzmacniający organizm. Współczesna nauka potwierdziła jej lecznicze właściwości, pozwoliła też rozpoznać substancje, które to powodują. Badania dowiodły, że cebula ma silne działanie przeciwzakrzepowe, bakteriobójcze oraz grzybobójcze. Zarówno w postaci surowej, jak i gotowanej dostarcza wielu witamin, biopierwiastków i przeciwutleniaczy.
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 42 | 210 |
kJ | 176 | 880 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 1,4 | 7 |
węglowodany | 6,9 | 34.5 |
tłuszcz | 0,4 | 2 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).