Opis produktu:
Borowiki są zazwyczaj duże i masywne. kapelusze mięsiste, półkuliste, a z wiekiem stają się spłaszczone. Borowik szlachetny jest jednym z najbardziej poszukiwanych grzybów jadalnych i wysoko ceniony ze względu na walory smakowe. Borowik szlachetny znajduje szerokie zastosowanie w kuchniach europejskich. Często spożywa się go sauté z dodatkiem masła. Poza tym borowik może być składnikiem wielu sosów grzybowych. Sosy te zarówno mogą być spożywane z wszelkiego rodzaju makaronami, ryżem czy kaszą, jak i mogą być dodatkiem do mięs lub sałatek. Zdarza się, że borowiki szlachetne dodawane są do włoskiego risotto. Borowik jest również składnikiem wielu potraw prowansalskich i wiedeńskich. W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami oraz wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej.
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).