Opis produktu:
Drzewa oliwne uprawiano już w czasach starożytnych. Pierwsze uprawy powstały we wschodniej części regionu śródziemnomorskiego, a później rozprzestrzeniły się na obszarze od Krety po Syrię, Palestynę i Izrael. Do 1500r. p.n.e. największymi producentami oliwy byli Grecy, którzy na podbitych obszarach zakładali plantacje oliwek. Oliwki, owoce drzewa oliwnego charakteryzujące się ostrym, pikantnym smakiem. Mają one szerokie zastosowanie w kuchni wielu krajów europejskich, np. we Włoszech są ważnym składnikiem neapolitańskiej pizzy, w Hiszpanii - paelli z Walencji, a we Francji dodaje się je do potraw z sałaty.
Składniki:
woda, zielone oliwki, nadzienie kaparowe nie mniej niż 9,5% masy po odcieku, sól, substancja wzmacniająca smak i zapach - glutaminian sodu, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 106 | 212 |
kJ | 441 | 882 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 0,48 | 0.96 |
węglowodany | 3,34 | 6.68 |
tłuszcz | 10,02 | 20.04 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).