Opis produktu:
Oliwki Jolca pochodzą z prowincji Sewilla, z regionu Aljarafe - miejsca, gdzie oliwki smakują jak nigdzie indziej. Oliwki Jolca występują w wielu różnych kompozycjach smakowych, z różnymi przyprawami i dodatkami, dzięki czemu mogą zaspokoić nawet koneserów o najdelikatniejszym podniebieniu. Firma Jolca jest wierna starannej selekcji surowców i tradycyjnemu sposobowi przygotowywania produktów, który stanowi gwarancję jakości.Oliwki rosną na wiecznie zielonych drzewach w basenie Morza Środziemnego. Zawierają one około 40 - 60 % cennego tłuszczu. Dlatego też są przede wszytskim przerabiane (wraz z pestką) na oliwę. Tylko 10% zebranych oliwek przeznacza sie do bezpośredniego zjedzenia. Oliwki charakteryzują się ostraym i pikantnym smakiem. Mają one szerokie zastosowanie w kuchni wielu krajów europejskich.
Składniki:
oliwki zielone Manzanilla Fina, pasta z tuńczyka, substancja zagęszczająca - alginian sodu, woda, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca smak i zapach - glutaminian sodu
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 106 | 318 |
kJ | 441 | 1323 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 1,7 | 5.1 |
węglowodany | 4,0 | 12 |
tłuszcz | 16,0 | 48 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).