Opis produktu:
ten przepis wywodzi się z tradycji kulinarnych małych mazowieckich miejscowości między Warszawą a Łodzią, gdzie dynię uprawiano i marynowano od ponad stu lat. Duże kawałki ręcznie krojonej dyni, dobrze zachowujące jędrność i chrupkość w słodkiej zalewie, do której zamiast samych przypraw dodaliśmy wywar z przypraw. A dokładnie wywar z goździków, ziela angielskiego i cynamonu. Dlaczego? Bo gdyby w słoiku były całe przyprawy, to zalewa przesiąkałaby nimi coraz bardziej i po pewnym czasie smak byłby za mocny. A dzięki wywarowi mamy pewność, że w momencie otwarcia nasza dynia będzie tak samo dobra, jak w momencie zamknięcia. Uwaga: wybieramy tylko dynie rosnące na słońcu, bo inne są łykowate.
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 44 | 237.6 |
kJ | 187 | 1009.8 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 1,0 | 5.4 |
węglowodany | 10,0 | 54 |
tłuszcz | 0,1 | 0.54 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).