Opis produktu:
Otrzymuje się je z preparowanego ziarna owsa. Są bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. Zawierają dużo białka ok. 18%, węglowodanów ok. 45%, oraz dostarczają organizmowi witaminy z grupy B oraz tiaminę. Otręby owsiane znajdują coraz szersze zastosowanie w codziennej diecie zarówno zdrowego jak i chorego człowieka.
Otręby owsiane powinno się spożywać regularnie dodając do sera, mleka, jogurtów, sosów oraz jako składnik różnych potraw, bowiem nie tracą one swych właściwości podczas gotowania i pieczenia. Znakomicie nadają się do wszelkiego rodzaju wypieków i placków, zrazów, chleba, bułek - jako zamiennik mąki lub bułki tartej.
Składniki:
otręby owsiane
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 350 | 700 |
kJ | 1464 | 2928 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 17,3 | 34.6 |
węglowodany | 7,0 | 14 |
tłuszcz | 66,2 | 132.4 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).