Opis produktu:
Największym liderem wszystkich przypraw od wieków do dnia dzisiejszego jest pieprz. Pieprz to wieloletnie pnącze dorastające do 15 m wysokości. Owoce są początkowo zielone, później czerwone a w końcowym stadium dojrzewania czarne. Uprawiany jest głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. Używany jest pieprz biały, czarny, różowy, zielony, chociaż wszystkie są owocami jednej rośliny. Pieprz biały uzyskuje się z zupełnie dojrzałych owoców, z których po wysuszeniu usuwa się zewnętrzną okrywę. Ten rodzaj pieprzu jest łagodny, bardziej aromatyczny i cenniejszy od pieprzu czarnego. To niezbędna przyprawa w przemyśle mięsnym, najczęściej przy wyrobie wędlin oraz marynowanych potrawach rybnych. Może być stosowany do mięs, wędlin i ryb. Również idealnie pasuje do przyprawiania białych sosów, sałatek, jaj i serów.
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).