szybkie i wygodne zakupy
wyszukaj wiele produktów na raz »

KNORR
Żurek 58g

1.99 zł (34.31 zł/kg)
szt:
Opis produktu:
Starasz się zdrowo odżywiać i zachować dobra sylwetkę? Jesz dużo warzyw i owoców, wybierasz chudy drób i ryby, ale rezygnujesz z zup? To błąd! Specjaliści w dziedzinie żywienia potwierdzają, że zupy są wartościowym i niskokalorycznym posiłkiem. Zupa syci zaspokajając pierwszy głód, dzięki czemu jemy mniej na drugie danie. Odpowiednio przygotowana może być niskokaloryczna, dostarcza organizmowi płynu, którego spożycie w polskiej diecie jest na ogół niewystarczające, błonnika, potasu, żelaza, magnezu,witamin z grupy B, witaminy E, oraz beta-karotenu. Jedząc zupy codziennie łatwiej utrzymać prawidłową masę ciała.
Składniki:
mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, sól, ziemniaki suszone, boczek wieprzowy wędzony prażony, laktoza, maltodekstryna, cukier, tłuszcz roślinny, białka mleka, mąka pszenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy, czosnek, majeranek, liść laurowy, pieprz, ekstrakt drożdżowy suszony, cebula suszona mielona, aromaty
Wartości odżywcze:
100g/mlopakowanie
kcal1911.02
kJ8046.4
Substancje odżywcze100g/mlopakowanie
białko0,70.406
węglowodany3,21.856
tłuszcz0,50.29
Informacje dodatkowe:
Zupy Knorr:

- Zawierają naturalne składniki - podstawowymi składnikami zup Knorr są najwyższej jakości suszone warzywa, suszone mięso i jego ekstrakty, tłuszcze, nasiona strączkowe, makaron, kasze lub grzanki.
- Nie zawierają konserwantów - składniki zup są suszone, a suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności, dzięki temu produkt jest trwały.
- Są niskokaloryczne i zawierają mało tłuszczu - Knorr używa wyłacznie najwyższej jakości nieutwardzonych tłuszczów roślinnych. Zupy Knorr jako jedyne na rynku nie zawierają kwasów tłuszczowych typu trans. Są to kwasy, które wpływają na podwyższenie poziomu złego cholesterolu we krwi.
- Zawartość sodu mają mniejszą lub porównywalną z zupami domowymi - sól jest głównym źródłem sodu w naszej diecie. Sód jest niezbędny do funkcjonowania naszego organizmu, jednak spożywany w nadmiernych ilościach, może być czynnikiem ryzyka prowadzącym do nadciśnienia. Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie soli nie powinno przekraczać 5g. Talerz zupy (200g) zawiera mniejsze lub porównywalne do zup domowych ilości sodu - średnio ok. 650 mg, co odpowiada 1,6g. soli.
- Są zbilansowane -w zupach poszczególne składniki odżywcze takie jak białka, tłuszcze i węglowodany są w znacznie korzystniejszych proporcjach niż w innych daniach.
Sprawdź czy prowadzimy sprzedaż na terenie Twojego miasta.
Twój kod pocztowy:   -

Hasło:
zapamiętaj na tym komputerze
» przypomnienie hasła
Fudi.pl

e-mail: bok@fudi.pl
 

Copyright 2009 - 2024 Fudi.pl