Opis produktu:
Kefir 2% - delikatny i gęsty jak śmietana, ale zawierający o wiele mniej tłuszczu. Kefir to nie tylko smaczny, ale również bardzo zdrowy, witaminowo-mineralny koktajl. Zawiera ogromną ilość pożytecznych, specjalnie dobranych bakterii. Jest bogatym źródłem wapnia, fosforu, potasu i cynku, witamin: A oraz z grupy B ( B2, B12, kwasu foliowego). Bakteriom zawartym w kefirze zawdzięczamy m.in. regulację procesów przemiany materii, usprawnienie procesów przyswajania białka i wapnia oraz obniżanie ciśnienia tętniczego i poziomu cholesterolu we krwi. Ponadto kefir ma zdolność rozkładania związków rakotwórczych przyswajanych przez organizm wraz z żywnością - posiada właściwości zapobiegające powstawaniu wielu współczesnych chorób cywilizacyjnych.
Składniki:
pasteryzowane mleko, żywe kultury bakterii
Wartości odżywcze:
| 100g/ml | opakowanie |
kcal | 43 | 172 |
kJ | 180 | 720 |
Substancje odżywcze | 100g/ml | opakowanie |
białko | 3,2 | 12.8 |
węglowodany | 3,0 | 12 |
tłuszcz | 2,0 | 8 |
Nikt nie napisał jeszcze opinii o tym produkcie.
Aby dodać swoją opinię musisz być zalogowana(y).